Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен с рекорден брой кандидат-студенти

За първи път в последните десет години седем кандидати в плевенския Медицински университет са достигнали максимален бал 36. Пет момичета и едно момче са посочили като първо желание „Медицина“, а едно момиче ще учи в новооткрития факултет „Фармация“. В петък, 22 юли,  ще бъде обявено второ класиране.

Рекорден е броят на явилите се кандидат-студенти в Медицинския университет в Плевен тази година. При жените конкуренцията е 10 за едно място, при мъжете е 4 към 1. Според Вирджиния Лазарова, началник учебен отдел, интересът се дължи на нарастващия авторитет на медицинското училище, което се утвърди като иновативен университет:

За първа година след успешна акредитация реализираме прием за специалност "Фармация". Нашите студенти се реализират на сто процента. Доказателство за този интерес и за позициите, които вече университетът трайно има в страната ни, е интересът на чуждестранните студенти. Престои приемът и за осемте бакалавърски специалности. И това са професии с гарантирана реализация. Младите хора са все по-прагматични и избират специалности, които ще им осигурят перспективи за работа.

Приемът на документи за осемте бакалавърски специалности започва от днес и ще продължи до 23-ти юли. Документи могат да се подават и онлайн.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!