Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 790 хил. лв. дължат на НАП дружества и фирми в 7 области на България

Близо 790 хиляди лева дължат на приходната агенция управители и членове на органи на управление на дружества в седем области на България. След тях е и Плевен, съобщиха от тамошния офис на НАП. Дължимите суми са за данъци и осигурителни вноски на техни фирми. Извършват се и данъчни проверки.

На територията на дирекцията на НАП-Велико Търново, сред които е и Плевен, са извършени контролни действия във връзка с придобити луксозни автомобили, вследствие, на които са инициирани общо 13 ревизии. От тях една е приключила и са установени допълнително задължения за близо 5200 лева. Веселка Костадинова от офиса на агенцията в Плевен заяви:

Един от собствениците на луксозните автомобили е подал коригираща декларация, и е обявил пред НАП своите реални доходи. Данъчните инспектори оценяват цялото налично имущество на домакинството – имоти в страната и чужбина, превозни средства, банкови влогове, издръжка за живот, включително екскурзии в чужбина. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните пет години заедно с лихвите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!