Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп прие републиканската номинация за президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Доналд Тръмп заяви, че приема със смирение и благодарност да бъде кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ на изборите през ноември, предаде Франс прес. "Нашата партия ще се върне в Белия дом, нашата страна ще си възвърне сигурността, благоденствието и мира. Ние ще бъдем страна на щедростта и топлотата, но ще бъдем също така страна, в която цари общественият ред", допълни милиардерът републиканец в началото на речта си пред партийния конгрес в Кливланд.

Тръмп обвини противника си от Демократическата партия Хилари Клинтън, че наследството й като държавен секретар от първия мандат на президента Барак Обама се изразява в "смърт, разруха, тероризъм и слабост".

Той каза, че сигурността в САЩ е намаляла, а светът е станал по-нестабилен, откакто Клинтън е оглавила Държавния департамент. "Наследството на Хилари Клинтън не бива да бъде наследството на Америка. Проблемите, пред които сме изправени сега - бедност и насилие у дома, война и разрушение в чужбина - ще продължат, ако продължаваме да разчитаме на същите политици, които ги създадоха", каза Тръмп.

"Докато сме ръководени от политици, които не поставят Америка на първо място, то можем да сме сигурни, че другите страни няма да се отнасят към Америка с респект", каза Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!