Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна възстановяването на пътя Сливен - Ичера, част от който пропадна преди година

Снимка: БГНЕС

Започна възстановяването на пътя Сливен - Ичера, част от който пропадна преди година и половина. Третокласният презбалкански път е основна връзка на Сливен към местността Карандила и селата Ичера, Жеравна, Катунище и Градец.

Багери и строителна техника вече работят по изравняването на терена. След обилните дъждове през март миналата година пропадна участък от пътя между местността Моллова гора и разклона за Карандила. Образуваха се големи надлъжни пукнатини, широки от 5 до 30 см, и пропадна участък от пътя с дължина 2 - 3 м в лявата лента.

Поради големите деформации на асфалтовата настилка в края на март 2015 г. бе забранено движението на моторни превозни средства в района. Обходните маршрути, които се от ползват от година и половина, са през местностите Селището и Даулите и през пътния възел „Петолъчката“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че аварийните дейности, които трябва да осигурят проходимостта на отсечката, се очаква да завършат в края на октомври. Възстановителните работи ще струват около 3,4 млн. лева. Ремонтът на пътя се извършва от ангажираното с републиканската пътна мрежа в Сливенска област „Пътно поддържане“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!