Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд във В. Търново потвърди постоянната мярка задържане на Методи Петков

| обновено на 04.08.16 в 19:44
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд във Велико Търново потвърди постоянната мярка задържане на общинския съветник Методи Петков, председател на групата на ДПС в Общинския съвет в Плевен. Той е привлечен като обвиняем от Плевенската прокуратура, заедно с още двама мъже, за обир и побой на трима души край село Каменец. В ареста остават и другите двама обвинени по случая Христо Панов и Мариан Божинов.

Срещу общинския съветник Методи Петков е повдигнато обвинение от плевенската прокуратура за тежко умишлено престъпление, за извършен грабеж, придружен със средна телесна повреда, принуда едното от пострадалите лица да яде суровата риба, която е била уловена. Грабежът, придружен със средна телесна повреда, е лишаване от свобода от 5 до 15 години, каза говорителят на прокуратурата Добринка Матеева.

Петков  е осъждан четири пъти заради управление без книжка, данъчни престъпления и хулиганство.  В момента има висящо дело за търговия с влияние, което се гледа в София. Името му се замеси и с инцидент при едно от посещенията на премиера Бойко Борисов в Плевен.

Съветнкът е председател на групата на ДПС в Общинския съвет в Плевен.

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев каза по случая:

Общинският съвет не е морален съд. Той е орган на местната власт. Морален съдник може да бъде този, който е изпратил съответния човек в този орган на местната власт.

Областният председател на ДПС Енгин Кючуков коментира:

Категорично искам да заявя, че не е лидерът на ДПС в общината.  Не сме обсъждали вариант, в който било областните или общински ръководства да се събират и да излизат с някакви решения и позиция по случая.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!