Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха група иманяри в Плевенско

В Плевен задържаха петима иманяри. Групата е заловена в землището на плевенското село Петърница в момент на търсене на ценности. При спецакцията са иззети керамични предмети и самородно злато. Образувано е досъдебно производство.

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, е проведена на 4-ти август.

В землището на село Петърница, на три километра от пътения възел за село Бъркач, криминалисти задържат трима жители на Правец, мъж от Червен бряг и друг от село Телиш.

Групата е заловена в момент на незаконно търсене на ценности. Те били оборудвани с металдетектори, а с трактор с прикачен плуг разкопавали земята.

 При огледа, на място са иззети множество керамични фрагменти и 4 металдетектора. В ползвания от извършителите лек автомобил Субару, са открити 33 предмета, притежаващи белезите и характеристиките на културно-исторически ценности, както и плик с малки жълти метални късове, което според мъж от Правец, било самородно злато,.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!