Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП арестува в Петрич седем души за разпространение на дрога

Снимка: www.mvr.bg

Седем души са арестувани за трафик и разпространение на дрога при специализирана полицейска операция в Петрич. Акцията е била проведена от служители в  на отдел "Наркотици" на ГДБОП и местното звено "Борба с организираната престъпност" в Благоевград.

Операцията е започнала на 5-и август и е продължила няколко дни. Сред задържаните са гръцка гражданка, която е внасяла нелегално хероин  в България и е осигурявала за гръцкия пазар канабис. Другите шестима арестувани са български граждани, сред тях и двамата ръководители на престъпната група – мъж и жена, които са криминално проявени.

Според първоначално събраните данни наркоканалът е действал основно в Петрич, като контрабандата се осъществявала двупосочно през българско-гръцката граница. В хода на извършените специализирани действия – обиски, претърсване и изземване в домовете на някои от задържаните, са открити 280 грама хероин и  неголеми количества амфетамин и канабис. Конфискувани са един лек автомобил, 20 мобилни телефона, 22 СИМ карти, електронни везни и документи за поръчки и дължими суми.

Четирима са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура. На двама от арестуваните са повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група, извършваща разпространение и контрабанда на наркотични вещества, а на останалите – за участие в незаконната дейност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!