Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианска компания възнамерява да инвестира 1 милион лева в Плевен

Снимка: БГНЕС

Италианска компания възнамерява да инвестира един милион лева в Плевен. Очакват се нови работни места за разширяване на производството, съобщи кметът Георг Спартански.


1 милион лева ще бъдат вложени за закупуване на нови машини за разширяване на производството и за назначаване на още 20 работници. Италианските бизнесмени предлагат и практика на ученици от професионалните гимназии. Според кмета Спартански, тази инвестиция показва:
Плевен не е лошо място да си развиват инвестицията. Водим срещи и с потенциални бъдещи инвеститори в Плевен, които оглеждат терени в Северозападна България за ситуиране тука на техни производства, подчертавам производства. Надяваме се, че тези знаци, които се дават напоследък заради раздвижване на интереса на инвеститорите към Плевен, също и за разширяване на бизнес-инвестициите на местните фирми, които са тука вече на терен, български, чуждестранни, са един добър знак, казал съм го, че не е работа на кмета да прави бизнес, но задължително да отваря врата, като създава условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!