Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в Москва представя 150 рисунки на деца от Плевен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

150 детски рисунки на плевенските деца от арт-школа "Колорит" са представени в Москва. Експозицията е под надслов "Български мотиви". Поканата за участие на Българския културен институт в руската столица е в рамките на провеждащите се дни на България в Москва. 

В модерния мултикултурен център "Зил" хиляди московчани посетиха изложбата на плевенската школа "Колорит". Арт педагогът Мая Ананиева каза още:

Тези 150 творби са избрани от Златния фонд на школата и включват живопис, графика, батик, линогравюри. Културният център "Зил" представя нашата школа като една от най-интересните и успешни школи в Европа. Казват, че са завладени от това, че младите български художници владеят различни видове техники и приказно работят в жанра на портрета, отдавайки дължимото на фолклорните мотиви и красотата на националния костюм.

Специална покана получи самата Мая Ананиева, която проведе два майсторски класа с московски деца и ги научи как се тепа вълна.

Това е свързано пряко с българските традиции в областта на приложните изкуства, да усвояват една нова техника, създавайки произведения на изкуството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!