Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп се обяви за въвеждането на идеологически тест при приема на имигранти в САЩ

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп се обяви за изключително внимателни проверки при приема на имигранти в Съединените щати и въвеждането на идеологически тест за тях.

По време на реч в Охайо Тръмп застана и зад идеята за съвместна работа с всяка една страна, която е склонна да помогне в битката срещу групировката "Ислямска държава".

Милиардерът обеща, ако стане президент, да реши "бързо" въпроса със заплахата от терористичната групировка. В планa му се предвижда забрана за имигранти, които идват от страни с широко разпространен тероризъм и където е трудно да се правят проверки. Тръмп предлага и тест на идващите имигранти, който да установи дали те имат "вражески настроения" към Америка или споделят западната либерална ценностна система. По думите му, неговият опонент Хилъри Клинтън "е лишена от психическа и физическа издържливост" да се справи с екстремистите.

Кандидатът на републиканците също предвижда да остави отворен затвора в Гуантанамо и да намери обща почва с Русия в борбата срещу ИДИЛ.


Междувременно в Пенсилвания вицепрезидентът Джо Байдън се появи на митинг на номинираната от демократите Хилъри Клинтън, като заяви, че не би трябвало на Доналд Тръмп да се поверява националната сигурност на страната.

Според последно проучване на телевизия Ен Би Си Хилъри Клинтън води убедително в надпреварата за Белия дом, а очакванията са за победа от нейна страна във важни щати като Северна Каролина, Пенсилвания и Вирджиния. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!