Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече имигранти в Харманли

Снимка: БГНЕС
Увеличава се миграционната вълна в Харманли. В бежанския лагер там в момента са настанени 900 души. В началото на юни в центъра е имало около 160 имигранти. На ден вече пристигат по 50-60 чужденци.

Точно с такава група от новопристигнали стана скандал и сбиване снощи. На спирката срещу бежанския център беше намушкан в гърдите 19-годишен афганистанец, който е с опасност за живота. Ранен е и друг негов сънародник. По повод този инцидент ВМРО в Харманли разпространи декларация до медиите, в която се настоява за забрана за носене на ножове и друг вид хладно оръжие от бежанците. Воеводите искат още повишен контрол в бежанския лагер и спазване на вечерен час от чужденците.

ВМРО настоява за засилено полицейско присъствие на обществените места, които се посещават от имигрантите. Декларацията е изпратена до ръководството на бежанския център, до началника на полицията и до кмета на Харманли.Ако институциите не вземат спешни мерки за опазване реда и спокойствието в Харманли ще има протести, предупреждават от ВМРО.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!