Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен трима общински съветници сезират прокуратурата заради инцидент с тях в общинска фирма

Плевен
Снимка: БГНЕС

Трима общински съветници в Плевен ще сезират прокуратурата заради инцидент с тях в общинска фирма. Те твърдят, че са били заключени в дружеството "Паркстрой" и след като не получили помощ от телефон 112, се обадили на кмета Георг Спартански. Съветниците настояват за незабавни действия на кмета и сваляне на доверието от управителя на фирмата Красимир Петров

Съветниците Христослав Михайлов, Христомир Христов и Светослав Доков правят проверка дали е ремонтиран покрив на работилница на "Паркстрой". На последната сесия управителят Красимир Петров иска 16 хиляди лева точно за това. Съветниците отказват. На място пристига и управителят на "Паркстрой" Красимир Петров. Още от общинският съветник Христослав Михайлов:

Получиха се много грозни сцени. Без да бъде провокиран, той започна да ни обижда, започна да ни заплашва, абсолютно арогантно поведение в присъствието на кмета.

Христомир Христов допълни:

Аз се обадих на господин Спартански. Ние не знаехме какво да направим. Представете си принципалът на общинската фирма "Паркстрой", общинските съветници и то не един човек, ние сме заключени по най-демонстративен начин от някой, който стои в неизвестност, както попитаха колегите: "Кой управлява тази фирма?".

Очаква се днес кметът Спартански да изложи своята позиция по случая.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!