Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лек спад на безработицата в област Видин

Снимка: Архив радио ВИДИН
През месец юли общият брой на регистрираните безработни в област Видин е 7 743 души. В сравнение с предходния месец хората без препитание са намалели с 40 или с 0,51 на сто. Това съобщи на пресконференция директорът на Дирекция "Бюро по труда"- Видин, Милчо Цоков:

"В Бюрото във Видин те са 4 126, в Кула- 796 и в Белоградчик- 2 821. Равнището на безработица в област Видин е 20.47% и отчитаме намаление на равнището на безработица с 0.10 пункта спрямо предходния месец. Общият брой на регистрираните безработни в Бюро по труда-Видин е 4 126 лица, като в община Видин са 3 419, за община Брегово са 497 и за община Ново са 210 лица. В сравнение с предходния месец броят им е намалял с 32 лица."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нова детска площадка в монтанското село Винище

Детска площадка  с гумирано покритие за безопасност откриха в монтанското село Винище.  Тя може да се използва и вечер, тъй като има осветление.  Монтирани са нова люлка и пързалка.  27 деца постоянно живеят в село Винище, но през лятото стават много повече, уточни кметът Алексей Александров.  Площадката е изградена със 17 000 лева от..

публикувано на 05.08.24 в 08:16
В центъра на Враца, архив.

Търсят изпълнители за рехабилитацията на части от градската среда във Враца

Община Враца ще определи изпълнителите на дейности по рехабилитацията на предблокови и междублокови пространства. Бюджетът на дейностите е от над 2 234 000 лева без ДДС, личи от заданието, което вече търси изпълнител. Предвижда се обновяване на пространството е пред бл. 21 в ж.к. "Дъбника", където на площ от над 2 декара ще бъде положен нов асфалт. В..

публикувано на 05.08.24 в 07:50

За поредна година Типченица е домакин на фолклорен фестивал

От село Типченица отправиха официална покана към приятелите и любителите на българския фолклор да вземат участие в шестнадесетото издание на Фолклорен фестивал "Типченица пее" 2024, който ще се проведе на 07.09.2024 г. на открита сцена в село Типченица. Организатори на фестивала са Кметство село Типченица и Народно читалище "Съзнание-1899"...

публикувано на 04.08.24 в 14:16
ОДМВР-Враца

Молдовец с постоянен адрес във Видин отива зад решетките

Изпратиха в затвора гастрольор от Молдова, специализиран в домови кражби, съобщиха от полицията във Враца.  Властите влезли в дирите му, след като на 25 юли бил подаден сигнал за проникване и отнемане на известна парична сума от търговски обект в града под Околчица.  По образуваното досъдебно производство ченгетата стигнали до криминално проявен..

публикувано на 04.08.24 в 14:13

Калин Стоянов: МВР не насочва през частните ТИР паркинги

Министерството на вътрешните работи не е съгласувало задължително преминаване на тежкотоварни превозни средства през буферния паркинг непосредствено пред Дунав мост Видин – Калафат.  МВР не насочва никой през частните ТИР паркинги, обясни министър Калин Стоянов в отговор на въпрос от народния представител от Видин Любен Иванов. "Светофарът е..

публикувано на 04.08.24 в 07:47

Младежка организация с първа инициатива в Мездра

Новото местно сдружение БУМ – "Будни Устремени Мездренчани" организира първата си инициатива.  Младите хора канят всички свои съграждани "Да почистим заедно парка в Мездра".  Еко инициативата  е от 9.30 часа днес. Акцията е подкрепена от Община Мездра и Общинско предприятие "Чистота". Ще бъдат подсигурени необходимите материали и инструменти за..

обновено на 04.08.24 в 07:21

За поредна година в Стакевци отбелязаха Празника на гората

С празничен водосвет отслужен от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, жители и гости на село Стакевци се събраха, за да отпразнуват заедно Празника на гората и Стакевския балкан. Съборът води началото си още от 1989 година, а през последните три години той се провежда в самото село. На..

публикувано на 04.08.24 в 07:17