Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Километрични опашки и интензивен трафик заради почивните дни

| обновено на 03.09.16 в 13:04
Снимка: БГНЕС

Километрични опашки по граничните ни пунктове с Гърция белязаха първият от четирите почивни дни. Над 10 километра е опашката от автомобили на граничния пункт „Кулата“. На „Маказа“ колоната достига 4 километра. 5-километрова колона от товарни автомобили се е образувала пред ГКПП "Капитан Андреево". Трафикът на леки автомобили е интензивен. На пункта работят всички 10 гишета.

От МВР обясниха пред "Хоризонт", че към момента няма проблеми с обработката на документи по граничните пунктове. Заради огромния брой автомобили, желаещи да влязат в южната ни съседка обаче, пунктът е задръстен с леки коли. От МВР препоръчаха на водачите, пътуващи към Гърция, да използват и някои от останалите гранични пунктове – „Златоград“, „Илинден“, „Ивайловград“ и "Капитан Петко Войвода", за да се избегне натрупване и образуване на колони.

В София остава натоварен трафикът по изходите на града, обясни пред "Хоризонт" директорът на КАТ - комисар Тенчо Тенев:

Започна вече да става натоварено. На „Павел Красов“, на изхода по „Цариграско шосе“ в посока Пловдив, на „Горублянско ханче“ минахме на ръчно регулиране, жълта мигаща светлина на светофарите, трафикът стана интензивен. „Ботевградско шосе“ също е доста натоварено. Там също колегите регулират ръчно. Имаме натоварване и по Околовръстния път Южната дъга - Горна Баня. Там също е доста натоварено. Минимум 50-60 хиляди автомобила ще излязат от София, най-малко.

Остава натоварено движението и по магистралите „Хемус“ и „Тракия“, както и по пътя за ГКПП „Калотина“. До момента няма тежки катастрофи, които да блокират движението.

Подобни проблеми по пътищата и граничните пунктове се очакват и за деня на голямото прибиране - 6-ти септември. От "Пътна полиция", обясниха, че са взети необходимите мерки, а на местата с очакван голям трафик, ще има допълнителни полицейски екипи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!