Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивно е движението през граничните пунктове с Гърция и Турция

| обновено на 05.09.16 в 13:47
Снимка: БГНЕС

И днес движението през граничните пунктове с Гърция при Кулата, Маказа и Илинден е изключително интензивно, съобщи МВР. На граничните пунктове "Кулата" и "Илинден" има вече близо 2 км опашка от леки и товарни автомобили за излизане от страната, въпреки че гражданите от Европейксия съюз преминават на облечен режим. Облекчена е и обработката на леки автомобили на граничен пункт "Маказа" на път за Гърция, където колоната също е около 2 км. От "Гранична полиция" препоръчват да се ползват и алтернативните маршрути през пунктовете "Ивайловград", "Капитан Петко войвода" и "Златоград".

9-километрова колона от товарни автомобили се е образувала на граничния пункт "Капитан Андреево", а при Лесово опашката от тирове е около 4 км. И на двата пункта трафикът през българо-турската граница е интензивен, но леките автомобили се движат нормално.

Натоварен е трафикът от товарни автомобили на изход от България през граничен пункт Дунав мост - Видин. На моста при Русе  движението е интензивно основно от румънски автомобили, които идват у нас с цел туризъм.

Утре между 14 и 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите. Мярката е с цел олекотяване пътуването на трафика в края на четирите почивни дни. 



   

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!