Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп: Надявам се Хилари Клинтън да се възстанови от пневмонията

Снимка: ЕПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън боледува от пневмония и отмени визитата си в Калифорния, защото има нужда от почивка. Вчера Клинтън се почувства зле и си тръгна преди края на възпоменателната церемонията в Ню Йорк за 15-ата годишнината от атентатите на 11-и септември. Опонентът й от Републиканската партия Доналд Тръмп твърди, че се надява Клинтън да се оправи бързо.

След като в медиите се появи видео, от което се вижда как Клинтън губи равновесие и се нуждае от оказване на помощ, за да се качи в автомобил, личният й лекар Лиса Бардак заяви, че канидатът на демократите за Белия Дом е почувствала неразположение от висока температура и е била дехидратирана. Няколко часа след случилото се Клинтън се появи усмихната и заяви, че се чувства по-добре. По-късно лекарят й обяви, че бившият държавен секретар боледува от пневмония.

Телевизия Ен Би Си цитира свои източници, според които първоначлното несъобщаване за наличието на пневмония се дължи на факта, че Клинтън е мислила, че може да се справи и без предписаната почивка, но сега екипът й осъзнава, че това е било грешка.

Опонентът на Клинтън Доналд Тръмп говори по Фокс Нюз, като й пожела бързо оздравяване и допълни, че скоро той ще представи свои резултати от медицински преглед.

Надявам се, че скоро ще се оправи. Не знам какво се случва. Кашлянето преди седмица вероятно е било заради пневмонията. Нещо се случва, но се надявам, че тя ще се оправи и ще се върне към предизборната кампания. Ще я видим на дебатите, каза той.

Тръмп заяви още, че здравословното състояние се превръща във важна тема по време на кампанията.

Миналия месец лекарят на Клинтън изпрати писмо, в което посочи, че канидатът е в отлично здраве и форма да изпълнява задълженията на президент на Съединените щати и добави, че тя се е възстановила напълно от лечение през 2012 г. за кръвен съсирек в областта на главата. Но Доналд Тръмп неведнъж коментира, че Клинтън не е във форма и че няма умствената и физическа издържливост, за да бъде президент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Хилари Клинтън е диагностицирана с бронхопневмония

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън е диагностицирана с бронхопневмония, предаде Асошиейтед прес. 68-годишната Клинтън неочаквано напусна възпоменателна церемония в Манхатън вчера за 15-ата годишнина от атентатите на..

обновено на 12.09.16 в 08:35

Хилари Клинтън: Вярвам, че ще победим "Ислямска държава"

Вярвам, че ще победим "Ислямска държава", заяви в интервю за Си Ен Ен кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън . Тя подчерта, че борбата срещу екстремизма изисква работа с мюсюлманската общност в Америка. Клинтън заяви също,..

публикувано на 11.09.16 в 19:18

Хилари Клинтън се е почувствала зле и е напуснала възпоменателната церемония в Ню Йорк

Хилари Клинтън си е тръгнала неочаквано по-рано от възпоменателната церемония за 11-и септември в Ню Йорк, защото се е почувствала зле. Според кампанията на кандидата за президент на демократите Клинтън почувстала отпадналост вследствие на по-висока..

публикувано на 11.09.16 в 18:40

Хилари Клинтън: Съжалявам, че нарекох половината последователи на Тръмп "сбор от окаяни хора"

Кандидатът за президент на Съединените щати Хилари Клинтън се извини за думите си, че половината от последователите на съперника й от Републиканската партия Доналд Тръмп са "сбор от отчаяни хора". Клинтън призна, че се изказала твърде обобщаващо. По..

публикувано на 11.09.16 в 10:56