Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Куче пострадало след инцидент бе спасено

Животното вече е настанено в Козлодуй в специализирана клиника и ще претърпи ампутация на крайник

Снимка: Радио Видин
Улично куче бе спасено от тежки последици за живота след, като граждани го откриха в безпомощно състояние в района на жп-гарата във Видин и го отнесоха във ветеринарна клиника. Животното вече е поето от организация и е транспортирано в Козлодуй, в специализирана клиника. "Кучето е било блъснато от камион и е със силно наранен преден крайник, който трябва да се ампутира", коментира за радио Видин д-р Ивайло Иванов, който пръв е прегледал кучето:

"Кучето бе с масивно охлузване на преден крак. Кожата бе абсолютно съблечена и имаше липси вече в трупната част. Крака е с многобройни счупвания и е вече невъзстановим. Това налага неговата ампутация. Лошото е, че кучето има прекаран рахит, като малко и трудно стъпва на здравия крак. Ще му бъди изключително трудно придвижването след това. Ще трябва да се направи някаква интервенция. На този етап за кучето е осигурена помощ. То е поето от една организация, на едни британци и вече е транспортирано в Козлодуй. От организацията ще поемат плащанията за операциите и последвалите манипулации."


Пострадалото животно ще живее, категоричен е д-р Иванов.


Вижте още

Снимката на 25 януари 2021 година

Празничен е днешният 25 януари за Българското национално радио - навършват се 86 години от създаването на институцията. На тази дата през 1935-та с указ на цар Борис III радиоразпръскването, което до онзи момент се осъществява на обществени начала, става държавна собственост. От днес започва процесът на масово тестване на..

публикувано на 25.01.21 в 18:05

Жители на Брегово и Ново село си търсят правата, заради проблеми с тока

Десетки домакинства в общините Брегово и Ново село остават за часове без ток, без предупреждение. Проблемите са от седмици и нарушават правата им като потребители, разказва певецът Ивайло Гюров, който живее в Брегово:    "Това е от години, без никакъв повод, без да има някаква конкретна причина. Спира се тока, когато си пожелаят и..

обновено на 25.01.21 в 16:27

Осъдиха врачанин, заплашил майка си с убийство

Районният съд във Враца наложи наказание една година "лишаване от свобода", условно на местен жител /Ю. М./.  Наказанието бе определено, след като магистратите одобриха споразумение, постигнато между Районната прокуратура и защитата на подсъдимия. Пред съда мъжът се призна за виновен в това, че на 23 август 2020 г. се е заканил с убийство..

публикувано на 25.01.21 в 16:02

Три представления в Драматичен театър – Монтана тази седмица

През тази седмица Драматичен театър – Монтана ще зарадва зрителите си с три нови представления, съобщават от културната институция.  На 28 януари от 19,00 часа ще се играе  "Паметта на водата",  т рагикомедията от Шийла Стивънсън, под режисурата на проф. Елена Баева . В спектакъла участват актьорите Мила Топалова, Микаела Берчева,..

публикувано на 25.01.21 в 15:19

50 образувани възпитателни дела за миналата година

50 възпитателни дела е образувала за 2020 г. К омисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни   в Лом, което е с 12 повече в сравнение с 2019 г.   Санкционираните малолетни и непълнолетни през годината са 46 - 9 момичета и 38 момчета. Данните са от доклад, който ще бъде представен пред местния парламент. В документа..

публикувано на 25.01.21 в 15:10

Тестват учителите в Монтанско за COVID-19

В област Монтана започна тестването за COVID-19 на учителите и непедагогическия персонал.  По данни на Регионалното управление на образованието към 30% са заявили желание да участват в изследването.  В Лом екип на РЗИ вече тества педагозите. Днес ще бъдат обхванати учителите от общините Вълчедръм и Якимово. В Монтана се провежда обучение на..

публикувано на 25.01.21 в 14:41

Стартира "Асистентска подкрепа" във Враца

Във Враца разкриват нова социална услуга , а инициативата "Асистентска подкрепа" може да стартира от началото на годината – това става ясно от докладна , която ще бъде обсъдена утре по време на редовното заседание на Общинския съвет.  Предвижда се от нея да се възползват 266 потребители , а финансовото обезпечаване на инициативата ще е..

публикувано на 25.01.21 в 14:20