Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветераните на Пъстрина /Николово/ стартираха с победа в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Ветераните на Пъстрина 2012 /Николово/ стартираха с победа в областния етап на турнира в Монтана. У дома "Черните пантери" разбиха с 6:3 Ком /Берковица/. В 17-та минута гостите откриха резултата чрез Огнян Спиридонов. Малко преди почивката Йордан Стоянов изравни – 1:1. В 49-та минута Димитър Пемперски изведе напред "Пъстрина". Светломир Спасов вкара за 3:1, а с перфектен удар по диагонала капитанът на "пантерите" Ангел Ангелов – Боки се разписа за 4:1. Спиридонов отново върна надеждите на Ком, като наказа опит на защитата на домакните за изкуствена засада. От дузпа Ангел Иванов се разписа още веднъж за берковчани за 5:3, но голът се оказа последен за тях. След перфектно центриране от фал играещият президент на "Пъстрина" Димитър Нисторов намери в наказателното поле Борислав Борисов. Куман, който е вратар, но сега игра напред се извиси над всички и с глава забоде топката в мрежата на Ком за крайното 6:3. Следващата сряда са срещите от 2-ия кръг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Видабаскет" ще участва в мемориален турнир в Пловдив

Новият сезон за мъжкия отбор на "Видабаскет" започва с турнир в Пловдив на 21 и 22 септември, съобщиха от видинския баскетболен клуб. Видинчани получиха покана за участие в първия мемориален турнир в чест на легендарната баскетболистка Пенка Стоянова. В турнира ще участват домакините от "Локомотив" (Пловдив), "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница)..

публикувано на 08.09.24 в 15:41

13 медала по плуване за ветерани от Враца

Клубът по плувни спортове „Ботев Враца-ветерани" спечели 13 медала на държавното лично и отборно първенство по плуване за бивши спортисти, съобщи шефът на селекцията от града под Околчица Емил Петров. Надпреварата, организирана от Българската мастърс федерация, се проведе между 6 и 8 септември в Сандански. 19 родни клуба изпратиха свои представители, а..

публикувано на 08.09.24 в 15:28

ЦСКА триумфира на турнир в Берковица

ЦСКА спечели турнира по футбол за деца родени след 2015 година в Берковица в памет на „Иван Младенов". Осем отбора спориха за медалите. На финала ЦСКА победиха с 8:1 Ботев /Враца/. Третото място е за Марек /Дупница/ след 4:0 над столичния Академия за футболно развитие. Следващите места заеха Ком /Берковица/, Струмска слава /Радомир/, Академик /Свищов/ и..

публикувано на 08.09.24 в 15:25

Кариана спечели купата на турнира „Кариана къп 2024"

Отборът на Кариана /Ерден/ е победител в турнира по футбол „Кариана къп 2024". На финала ерданчани се наложиха с категоричното 5:0 над Огоста /Бойчиновци/, а в другата среща от програмата Ружинци победи с 4:2 Шурданица /Георги Дамяново/. Пет отбора взеха участие в традиционния турнир в памет на собственика на Кариана – Милан Йосифов. В продължение на..

публикувано на 08.09.24 в 15:16

"Ботев" Враца загуби с 2:3 от "Левски" в контрола

Ботев /Враца/ загуби с 2:3 контрола срещу временния лидер в класирането на Първа лига Левски. Престижният за гостите спаринг се изигра в събота на стадион „Георги Аспарухов. На трибуните беше новият-стар наставник на врачани Христо Янев, който обаче не ръководи отбора. Домакините дръпнаха в резултата с 2 бързи гола до средата на полувремето, дело на..

публикувано на 08.09.24 в 15:09

Врачани карат болиди в Калифорния

Отборът на СТМК Враца, който представя СУ „Никола Войводов", се подготвя усилено за световните финали по автомоделизъм за модели, управлявани от водородна клетка. Пилотите тренират и тестват софтуера, управляващ горивото за Horizon Hydrogen Grand Prix 2024. Световните финали ще се проведат в Лос Анджелис, Калифорния от 9 до 12 септември. България ще..

публикувано на 08.09.24 в 15:06

Мездренският "Локомотив" доминира над "Партизан" в Червен Бряг

"Локомотив" /Мездра/ без проблеми успя да победи в Червен бряг, местния "Партизан" с класическото 3:0, в срещата  от втория кръг на Северозападната Трета лига. Железничарите играха уверено, бяха по-добрия отбор на терена и заслужено спечелиха. Васил Калоянов даде преднина за гостите  32-ата минута, когато реализира с глава след центриране на..

публикувано на 08.09.24 в 09:31