Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от школата по рисуване „Колорит“ представят България в „Евора 2016”

Снимка: архив

Възпитаници на плевенската школа по рисуване „Колорит“ представят България  в Международната среща на младежкото изкуство „Евора 2016” в Португалия. До 16 октомври  те ще рисуват старата архитектура на  града-музей Евора. 
Своеобразен рекорд поставят плевенските деца, тъй като за школа "Колорит" престижните отличия са за 17-ти пореден път. Наградата се присъжда ежегодно на най-добрите 10 арт-школи сред участници от цял свят, представили своите колекции от рисунки на международния конкурс, който предшества международния пленер в Португалия. Темата, по която тази година рисуваха всички, е четирите елемента: въздух, земя, огън и вода.
Творческият екип на "Колорит", който представя България на арт-форума в Португалия, включва две от наградените деца - Християния Дечева и Християния Василева и ръководителят на школата Мая Ананиева. Под ръководството на своя арт-педагог плевенските талантливи момичета ще рисуват старата архитектура на града-музей "Евора" и на старинното селище "Монсараж", състезавайки се за наградите на международния пленер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!