Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

„Румен Овчаров ощетил държавата със 70 милиона лева чрез Бобов дол“, съобщава вестник „Телеграф“. Анкетна комисия започва да разследва далаверата, станала по време на министерстването на Овчаров, когато мините са продадени за един лев, след което купувачът ги препродал за 35 милиона евро. Вестникът твърди и, че Българката Наташа Стойнов е сред жените обвиняващи Доналд Тръмп в сексуално нападение, пише "Телеграф". Канадката с български произход била сред журналистите, отразяващи сватбата на Тръмп със сегашната му съпруга Мелания през 2005 г. Според Тръмп, обаче, Наташа не е достатъчно привлекателна за него.

  Труд отразява на първа страница вчерашния бурен ден в Народното събрание с водещото си заглавие "Борисов:Време разделно". "Реформаторския блок, или ще се държи като управляващи, или довиждане" - отсече министър-председателят. Във вторник, депутатите-реформатори трябва да се явят на извънредно заседание в парламента. Предупреждението е отправено на извънредно заседание на правителството, уточнява вестникът. Съединените щати са сред десетте най-големи инвеститори в българската икономика, казва, в интервю за "Труд" президентът на Американската търговска камара у нас, д-р Красимира Чемишанска. Бизнесът иска работеща съдебна система, проблемите в образованието също са пречка пред икономиката ни, добавя тя.

  И 24 часа цитира премиера от извънредното заседание на кабинета "Има предел и за мен, той настъпи - или сме заедно, или не сме". Актьорът Мариус Куркински, който днес има рожден ден, казва, в интервю за изданието: „Искам да живея колкото може повече, за да поправя грешките, които съм вършил, за да имам време да се науча на разкаяние“.

  Стандарт също избира темата за водеща "Коалиция ...или марш в опозиция", вторник е ден разделен, предупреди премиерът.След инфарктни два часа и половина, снощи министрите от Реформаторския блок потвърдиха участието си в управлението, допълва изданието. Според "Стандарт" има 10 фрази, които трябва да се забранят преди и след избори, ако политиците искат някой да им обърне внимание. Това са клишета като "Изберете мене", "Да променим статуквото!", "Ние сме алтернатива" и други.

  "Борисов раздруса коалицията и заповяда парламентът да работи" е водещото заглавие на Сега. Премиерът прехвърли цялата отговорност с Изборния кодекс върху реформаторите и ги предупреди, че може да каже "довиждане" на министрите - пише вестникът и допълва, че лидерът на ДСБ Радан Кънев се ядосал на министър-председателя и го призовал да подаде оставка.

"Ръстът на заплатите в здравния сектор пропадна", е друг акцент на вестник "Сега". Увеличението, за което здравното министерство реши в началото на седмицата, не е подписано в колективния трудов договор от работодателите. Според здравния министър Петър Москов, това е бойкот.

  Дума излиза със заглавие "Борисов плаши министри със смени във вторник". Ненчев, Лукарски и Кунева веднага клекнали, обещават да се поправят, според лявото издание.

  Монитор съобщава, че след Брекзит, във Великобритания ще има със 70 процента по-малко български работници и няма кой да ги замести. 80 хиляди сезонни работници от цяла Европа ходят във Великобритания, показва статистиката.  450 хиляди българи ще са в чужбина за Коледа и нова година, пише всекидневникът. Най-търсени са тридневните пакети на стойност около 600 лева.Гърция, Македония и Румъния са водещи в предпочитанията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!