Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международна конференция под наслов „Да преоткрием образованието“ в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Международна конференция под наслов "Да преоткрием образованието" събира представители на десетки държави в Благоевград. Форумът ще бъде открит от президента Росен Плевнелиев и министъра на образованието Меглена Кунева.

Целта на конференцията е да представи най-иновативните методи в образованието, отговарящи на съвременните потребности на учениците, провокиращи интереса на децата и акцентиращи на преподаване, съобразено с личните потребности на всеки ученик. Водещи световни лидери ще споделят конкретни практики и идеи от успешни училища, осигуряващи достъп до качествено образование на всяко дете. Във форума ще участват и студенти от цял свят, които ще провокират учениците да мислят творчески, да споделят опит и да се учат едни от други.

Конференцията е насочена към търсене на отговори по важни въпроси - защо е необходимо да си представим по различен начин образователният процес, какъв тип образование ще развие най-добре потенциала на всеки ученик и как да се постигнат трайни резултати. 

Официалното откриване на конференцията е от 9.00 часа в Студентски център "Америка за България" на Американския университет. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!