Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите от рудник "Бабино" получиха ваучерите за храна

Според Манолова в близките дни трети участък на рудника ще бъде готов за производство, а работата в мината е гарантирана за следващите месеци

Снимка: Кети Тренчева

Най-вероятно в идния понеделник добивът на въглища в рудник "Бабино" ще бъде възобновен. Днес следобед  в минното дружество бяха донесени ваучерите, които омбудсманът Мая Манолова обеща на хората по време на протестите. 

Общият брой на ваучерите е 7678. По 80 лева ще получат 1814-те работещи в частното предприятие. Сред миньорите имаше и такива, които не знаеха за инициативата на обществения защитник на България.

Мая Манолова продължава да следи как се изпълнява споразумението между протестиращите и ръководството на мината. Според нея в близките дни трети участък на рудник "Бабино" ще бъде готов за производство, а работата в мината е гарантирана за следващите месеци.

Преди два дни миньорите са получили заплатите си за септември, а вчера ваучерите за храна за април. Оказа се не във всички рудници. Това ги кара да са скептични  към обещанията за нормализиране на работата в мината.

Репортажа на Кети Тренчева можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!