Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в насърчаване на миграцията

Нинова: Част от евродепутатите са се подписали под резолюцията, ще бъдат извикани за обяснения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в насърчаване на миграцията. Евродепутатите на двете партии са подкрепили резолюция, гласувана от Европейския парламент (ЕП) в Страсбург.

Депутатът на ГЕРБ Галя Захариева каза, че резолюцията определя миграцията като основен инструмент за устойчиво развитие и препоръчва да се избягва създаването на изолирани квартали с мигранти: 

Защо колегите – евродепутати от БСП и ДПС, са гласували тази резолюция? Да излезе пред хората и не да ги плаши - как Борисов нищо не прави, как групата на ГЕРБ нищо не прави, как правителството на ГЕРБ нищо не прави, а да обясни техните действия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди, че част от евродепутатите са се подписали под резолюцията и заяви, че ще бъдат извикани, за да дават обяснения:

Нашите евродепутати са изразили своята позиция, без тя да е съгласувана с ръководството на БСП. Разграничаваме се от съдържанието на тази резолюция от нейното гласуване. Тя не отговаря на политиката на БСП - засилен контрол по границите, отмяна на постановлението, което заселва трайно бежанци в България, всички усилия България да не бъде превръщана в бежански лагер и гето.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!