Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на две благоевградски села излязоха на протест срещу дупките на пътя

Снимка: Кети Тренчева

Жители на две благоевградски села излязоха на протест и блокираха пътя, по който са изброили над двеста дупки. До другото село Лисия  никога не е имало асфалтов път. 


В село Бучино живеят 80 човека, предимно възрастни хора, а  в село Лисия е регистриран само един жител. На протеста тази сутрин бяха дошли и децата им, които редовно затъват с колите си в дупките и калта по пътя. Обвиненията бяха към общината и най-вече към кметския наместник:

Той не е кмет, само заплата взима. Не е дошъл да види събират ли смет. Защо? Лека кола не може да се качи, камо ли боклуджийска да дойде горе. 

Кметският наместник Стоян Ников призна, че пътят е в много лошо състояние, но се дистанцира от протеста на хората:

Аз не че се дистанцирам, но как да застана? Аз съм кметски наместник на селото. Не мога да застана. Това е все едно да застана срещу общината, а хората са си напълно прави, защото пътят е много зле.

Ремонт  във вариант изкърпване на пътя до двете села е предвиден за тази година, но на практика не може да започне, обясни заместник кметът на Благоевград Янко Янков:

Пътят е включен в предстоящата програма за ремонтиране на пътища, но процедурата е обжалвана от средата на годината и ние не можем да пристъпим към избор на изпълнител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!