Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клинтън води в навечерието на изборите в САЩ, сочи проучване

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФБР не е променило препоръката си да не бъде привличана под съдебна отговорност Хилари Клинтън, във връзка с новооткрити служебни имейли от частния й сървър от времето, когато е била държавен секретар. Това се посочва в писмо на директора на ФБР Джеймс Коми до конгресмени.

  Екип на ФБР щателно е проверил голям брой електронни писма, изпратени или получени от Хилари Клинтън когато е била държавен секретар, посочва Коми.
Въз основа на това разследване ние не сме променили оценката си, направена по-рано тази година", че Клинтън не трябва да бъде преследвана заради имейлите, които е пратила от частен сървър, подчертава директорът на ФБР.
  Удовлетворение от решението изрази Дженифър Палмиери, директор по комуникациите в щаба на Клинтън:
 
 Щастливи сме, че директорът на ЦРУ потвърди заключенията от юли. Бяхме сигурни, че това ще се случи.
 Доволни сме, че този въпрос е решен.


По друг начин коментира въпроса с мейлите кандидатът на републиканците Доналд Тръмп:
 
Хилари Клинтън е най-корумпираният кандидат за президент на САЩ, когото някога сме имали. Разследването на престъпленията й ще трае дълго, много дълго.

 ФБР позволи на Клинтън да се измъкне от отговорност за ужасните си престъпления, включително с изтриването на 33 000 мейла и то след като получи призовката от Конгреса
, добави Тръмп.

Сега тя е защитена от прогнилата система.  Не можеш да прегледаш 650 000 нови мейла за 8 дни!
Хилари Клинтън е виновна! Тя го знае, ФБР го знае, хората го знаят. Сега е ред на американския народ да въздаде справедливост пред избирателните урни на 8 ноември
, каза още Тръмп.

Последното проучване на Ройтерс-Ипсос дава преднина на Клинтън пред Тръмп с 5 процентни пунктна. И двамата кандидати прекараха последната седмица от кампанията в ключови щати като Хлорида и Пенсилвания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!