Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три пожарни служби работят по отстраняване на щетите от проливния дъжд в Кърджали

Екипи на три пожарни служби работят за отстраняване на щетите от проливния дъжд в Кърджали. Над 35 са подадените до момента сигнали за наводнени улици, жилищни и обществени сгради.

В отводняването се включиха 10 екипа на пожарните служби в Кърджали, Момчилград и Джебел. Сигналите за произшествия са в училища, детски градини, обществени служби. Един от спасителните екипи е изтеглил закъсал автобус с пътници от залят с вода участък на основния бул. ”Беломорски”, който извежда движението от града към Гърция и прохода "Маказа". Там е и най-проблемният участък, защото около 200 метра от булеварда буквално са под метър вода. Има много закъсали автомобили, изоставени от собствениците си.

Има закъсали автомобили. Водата стига почти до предния капак. Всички автомобили, които са закъсали, почти плават във водата. Районът е отцепен и оттам връщат автомобилите обратно, за да минат през "Възрожденци", сподели слушател на БНР.

Краят на работния ден се оказа проблемен за много жители на Кърджали. Огромни задръствания се образуваха от центъра към квартал "Възрожденци" по така наречения "нов мост" над река Арда. Причината е, че цялото движение от двете страни на реката е пренасочено оттам, не работят и светофарите. Шофьори казаха, че чакат около час в задръстванията и 100 метра се изминават за 10 минути.

Данни за щети от проливния дъжд се събират в момента. За справяне с последиците е осигурена допълнителна техника.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!