Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици дойдоха да се сбогуват с Бисер Киров

Снимка: БГНЕС

Стотици близки, приятели, колеги и почитатели на певеца Бисер Киров дойдоха да се сбогуват с него на поклонението в Народния театър Иван Вазов. Бисер Киров, който освен изпълнител беше и композитор, почина на 74 години, в нощта на неделя срещу понеделник. Пред БНР певиците Йорданка Христова и  журналистът Иван Тенев, по-известен като Агент Тенев, споделиха спомени за известния певец:
От 50 години сме приятели. Той е оставил много след себе си. Има хиляди концерти, има милиони продадени плочи. Звездата е на четири държави.- Русия, Германия, Куба и България. Един човек, който беше мъдрец ,безумно интелигентен, отговорен, който обичаше традициите и семейството си, остана да грее със своята осанка - думи на Йорданка Христова.
Човек, който беше роден добър и такъв и си и отиде. Не мога да избера една от чертите му през дългогодишното ни познанство, с която да го запомня. Просто с всички. Такъв човек беше. Истински българин. Човек, който, в онези години, имаше възможност пръв да се махне от България и да бъде много успешен, какъвто беше навсякъде, но той остана тук. Пътуваше, но се връщаше защото - единствена - и в песните му, и в чувствата му, и в сърцето му, беше България - думи на Иван Тенев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!