Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки и приятели си взеха последно сбогом с Никола Корабов

Снимка: БГНЕС
Близки, приятели и колеги се поклониха в църквата "Света София" пред големия български режисьор, сценарист и актьор Никола Корабов, който почина в четвъртък.
 
Най-важното е това, което бяха последните му думи, че вместо да се концентрираме върху смъртта и тленността, трябва да празнуваме живота, безкрайността. Всичко това, което е оставил под формата на филми и любов към семейството и към всичките си приятели и колеги, това е безсмъртното наследство, сподели пред "Хоризонт" синът му Никола Корабов.

Братът на сценариста - Любомир Корабов заяви:

След смъртта на моите родители той се грижеше изцяло за мене. До края на живота си сме били в прекрасни човешки отношения. Той ми беше втори университет, защото ми беше не само като брат. Той беше и творец, той беше и мъдрец.

На поклонението присъстваха актьорите Добрин Досев и Параскева Джукелова:

Той е един от мохиканите, последните мохикани в българското кино. Научил ме е да обичам киното, да обичам разказа, научил ме е как да не играя в киното и много е направил до последно. Голям човек. Много го обичам
, сподели Добрин Досев.

Аз винаги ще си спомнят последната ни среща, която беше на фестивала "Любовта е лудост" тази година август-септември, когато ми направи впечатление колко млад дух е той, колко щастлив беше, че се обкръжава с млади хора. Винаги ще си мисля за него като за един майстор, като за един наистина млад дух и един от стълбовете в нашето кино, каза Параскева Джукелова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!