Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън призова да не се осъждат предварително Доналд Тръмп и неговата администрация

Кметът на Лондон Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На влизане за заседанието на външните министри от ЕС ръководителят на британската дипломация Борис Джонсън призова да не се осъждат предварително новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп и неговата администрация:

Трябва да разглеждаме това като възможност. Доналд Тръмп е човек, който успява да постига сделки. Смятам, че това може да е добро за Британия, но може да е добро и за Европа.

Темата за новия президент на САЩ ще присъства в дискусиите на днешната среща на европейските външни министри в Брюксел, въпреки че не е формално в дневния ред. Съветът по външни работи обсъжда още отношенията с Турция и Източното партньорство.


Вчера Джонсън обяви, че се отказа от участие в срещата на първите дипломати на страните членки на Европейския съюз в Брюксел днес. Великобритания не вижда необходимост от подобна среща. В Съединените щати се състоя един демократичен акт, сега тече преходен период и ние ще работим с настоящата и бъдещата американска администрация, се казваше в изявление на Форин офис.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Борис Джонсън няма да участва в срещата на външните министри на ЕС утре

Британският министър на външните работи Борис Джонсън се отказа от участие в утрешната среща на първите дипломати на страните членки на Европейския съюз в Брюксел. Темата, която събира колегите му извънредно, са резултатите от президентските избори в..

публикувано на 12.11.16 в 18:27