Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенско училище набира на благотворителен базар средства за Център по природни науки и математика

Снимка: Петя Генова

Ръководството на плевенското основно училище „Д-р Петър Берон“ набира средства за изграждане на Център по природни науки и математика. Проектът, разработен и спечелен в конкурса "Училище на бъдещето", вече получи финансиране в размер на близо 50 000 лева, но за реализацията му са необходими още 30 000, обясни директорът Ваня Дражева която описа бъдещото съоръжение:

Кабинет по биология и химия, кабинет по математика и математическа лингвистика и хранилище между тях. Втори сме в града след Математическата гимназия, които имаме отбор по математическа лингвистика, който вече се явява на национални състезания и се представя достойно. Целта е не да се използват бюджетни средства на училището. Искаме да ангажираме децата, родителите най-вече, и плевенският бизнес. Каузата ни е създаване на модерно училище, в коeто децата не само ще получават наготово чужди знания, а ще могат да експериментират.

Предстои Коледен благотворителен базар. Центърът трябва да отвори врати на 15-ти септември 2017-та година, допълни Ваня Дражева:

Призовавам всички, които имат са приоритет образованието, да се отзоват и да ни помогнат".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!