Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безредиците в мигрантския център в Харманли предизвикаха политически декларации в парламента

Снимка: БГНЕС

Безредиците в мигрантския център в Харманли предизвикаха политически декларации в парламента.

Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че правителството е положило максимални усилия напрежението в Харманли да бъде овладяно. Цветанов се обърна към БСП:
Когато говорите за проблемите, които днес трябва да решава България и ако вие управлявахте с тези проблеми, щяха да бъдат в пъти по-големи и по-нерешими с години напред. 


Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска от правителството конкретни стъпки:
Незабавна екстрадиция  на тези, които не са бежанци от война, армията на границите и драконовски мерки срещу нелегалното пресичане и каналджийството, ускорено изграждане на оградата, ако може, без да крадете от тези пари.

Реформаторският блок призова за решителна намеса на държавата по повод безредиците в Харманли. Според тях намесата на МВР при вчерашните безредици е била адекватна, заяви Найден Зеленогорски:

Настояваме за изслушване в комисиите по вътрешна сигурност и отбрана и на МВР, и на Държавната агенция за бежанците, и на ДАНС, за да можем да сме сигурни, че има план за предотвратяване на подобни издевателства и на други места в България.


От Патриотичния фронт и "Атака" обвиниха ръководството на МВР за ситуацията в мигрантския център в Харманли. Фронтът настоява спешно да бъдат изградени лагери от затворен тип, обяви Красимир Каракачанов:
След решението на Европейския парламент да замрази преговорния процес с Турция, тези процеси се дирижират от авторитарния режим на Ердоган в Република Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!