Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ обеща в близките дни разговори с РБ по взетия мандат

Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Разговори с Реформаторите по взетия мандат ще има в близките дни, обеща Цветан Цветанов от ГЕРБ. Според него шансовете за съставяне на правителство са много по-малки:

Реформаторският блок са част от днешното коалиционно правителство. Ние сме задължени да проведем работните срещи за съставяне на правителство в третия мандат. Шансовете са много по-малки, отколкото в първия или във втория. Реформаторският блок, знаете те са 23-ма народни представители, знаете, че там има едно разделение в Реформаторския блок, но ние все пак ще проведем тези работни срещи.
И един процент шанс за съставяне на правителство в този парламент да има, трябва да се опитаме да го направим. Това коментира депутатът от РБ Костадин Марков. Той съобщи, че разговори с ГЕРБ ще се водят през уикенда, а в понеделник ще стане ясно ще има ли кабинет, или не.
Има някакъв шанс да се състави правителство. Шансът е по-малък, отколкото да не се състави. Аз си представям новото правителство възможно най-близко до сегашното - като персонален състав. Министър-председателят ще бъде роден в разговорите с ГЕРБ. Възможно е да бъде и Бойко Борисов. Възможно е да бъдат и други имена, които не искам да споменавам. Лично на мен ми се иска да не пропуснем уникалната възможност за председателството на комисията, така че ми се ще, ако се състави такова правителство, да изкара до края на мандата, защото срамът ще е голям, ако пропуснем председателството.
Валери Симеонов каза,че патриотите биха подкрепили правителство с мандат на реформаторите, но при определени условия.
В тази държава с премиер Бойко Борисов като преспим, може пък нещо друго да ни дойде на акъла. Ние много често си променяме мнението, нали знаете?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!