Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов се надява наблюдението на борбата с корупцията и организираната престъпност да отпадне от 2017-а

Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов изрази надежда, че наблюдението на българските реформи в борбата с корупцията и организираната престъпност ще отпадне от следваща година. По-рано в Брюксел Борисов проведе среща с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, който отговаря пряко за докладите по мониторинга над правосъдието и вътрешните работи у нас.

Не очаквах толкова ласкаво да се отнесе, така високо да оцени дейността ни особено борбата с контрабандата и приходите в бюджета. Реформите, които сме направили, и увереността, че това е правилният начин да се стигне до отпадане още следващата година на мониторинговия механизъм. Нещо повече, той настоява да дойде февруари месец в България, за да обясни ролята на това правителство и всичко, което е направено за този период. Последни няма да бъдем, но се надявам от това, което прочетох, ако ги има тези изречения в доклада, то е ясно, че усилията ни се оценяват. И ако се продължи в тази посока, ефектът ще е добър, каза Борисов.

В съобщение до БНР от Европейската комисия се цитира Франс Тимерманс, който е окуражил премиера Борисов да продължи борбата срещу корупцията и реформата на правосъдната система и да покаже повече резултати, като например повече дела на специализираната прокуратура“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!