Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят е неучебен за учениците от осем области

| обновено на 11.01.17 в 11:10
Снимка: БГНЕС

Днешният 11 януари е неучебен в осем области – Бургас, Ямбол, Стара Загора, Русе, Монтана, Пазарджик, Перник и София-град. 

Директорите на училищата в София ще решават дали да удължат ваканцията до края на седмицата, ако температурите в класните стаи са по-ниски от 18 градуса.

Директорът на столичното 120-о основно училище Цветанка Тонева обясни по "Хоризонт", че тази сутрин средната температура в училището е била 10.5 градуса.

Радиаторите са пуснати максимално, но инсталацията е стара и топлата вода се подава трудно, тя достига до радиаторите с температура 35 градуса и е невъзможно при тази температура класните стаи да се отопляват нормално, обясни Тонева.

Помещенията са с голяма кубатура и високи тавани, което допълнително затруднява отоплението им.

Ако температурите останат такива, при всички случаи ще вземем решение дните да останат неучебни, защото е важно децата да учат в безопасна среда, подчерта училищният директор.

Във ваканция днес са учениците в цялата Разградска област, както и в над 90 общини в цялата страна. Сред тях са и пет общини в област Плевен.
В община Плевен не се учи единствено в село Пелишат с решение на директора. Регионалното управление на образованието е изискало преструктуриране на учебното съдържание. Още от началника Албена Тотева.
На територията на област Плевен има средищни училища и е препоръчано там, където е затруднено придвижването по транспортните схеми, учебните занятия да започват малко по-късно, както и да свършват по-рано, предвид това, че учениците да могат да се придвижат спокойно и нормално от вкъщи до училище и от училище до домовете си.

В община Белово в област Пазарджик училищата ще отворят на 16 януари, реши кметът Костадин Варев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!