Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затворени за движение са няколко пътни отсечки в община Свиленград

64 сантиметра е дебелината на снежната покривка в Хасково

| обновено на 20.01.17 в 14:27
Снимка: БГНЕС

64 сантиметра е дебелината на снежната покривка в Хасково - на квадратен метър количеството сняг е около 100 килограма. Такива рекордни снеговалежи не са регистрирани от 35 години насам. Днес започна извозването на натрупания сняг. Общината вече е наложила глоби на 30 собственици, чиито автомобили са паркирани по улиците и пречат за почистването. Язовирите са под наблюдение и засега в тях има достатъчно свободен обем.

Има подадени сигнали, че автомагистрала "Марица" към граничния пункт "Капитан Андреево" е непочистена и се създават предпоставки за пътни произшествия. Сигналът е подаден от шофьори до Областната администрация. Областният управител на Хасково Станислав Дечев обясни:

Веднага след граничния пункт "Капитан Андреево" участъкът беше хлъзгав и създаваше предпоставки за произшествия. На място още снощи бяха изпратени машини на снегопочистваща фирма. Опесъчено е и е почистено. Напълно затворени за движение за няколко пътни отсечки в община Свиленград, Щит - Сладун, Студена - Радовец и Мустрак - Студена. Към този момент работят роторни снегорини, които се надяваме до края на деня да успеят да премахнат огромните 9-метрови преспи, които са и в трите участъка.

Остават в сила ограниченията за движение на тежкотоварни камиони, наложени от четвъртък.

По пътя Хасково - Кърджали през Мост, Свиленград - Главан и Любимец - Изворово - Тополовград е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона. 

За участъка Княжево - Тополовград - Харманли е задължително движението с вериги за всички коли над 3,5 тона.

Все още не е пуснато електрозахранването в ивайловградските села Покрован, Хухла и Камилски дол. 

Без ток са 3 села в Ивайловградско.

От днес грипната епидемия в Пазарджик се отменя. През последната седмица е отчетен съществен спад на респираторните заболявания.

Грипната епидемия в Ямболска област също е отменена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!