Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

видин зима вестници
Снимка: Петър Антонов

Всички излизащи днес вестници отбелязват на челно място успеха на тенисиста Григор Димитров, който се класира за осминафинал на турнира в Мелбърн.

"Труд" пише: "Григор отупа французина Гаске за два часа, отива на осминафинал  срещу тазгодишната сензация на турнира - узбека Денис Истомин".

Областните структури на ГЕРБ трябва да представят  кандидатите си за депутати до 5 февруари, съобщава "24 часа" като се позовава на свои източници. Според вътрешнопартийната анкета за евентуален коалиционен партньор, най-желан от членовете на ГЕРБ е Реформаторския блок. Днес ръководството и активистите на ГЕРБ ще проведат национално събрание, на което ще определят бъдещите си управленски приоритети, пише още вестникът.

Националната компания "Железопътна инфраструктура" отрече релси да са пробили взривилия се в Хитрино вагон, пише "Телеграф". Становището е отговор на частното разследване на компанията "Булмаркет", собственик на влака, в което се казва, че стари стърчащи релси са пробили цистерната. От "Жерезопътна ифраструктура" отхвърлят и друго твърдение на "Булмаркет" - че стрелка по релсите е сочела в неправилна посока за движението на влаковата композиция.

Само за четири часа с новите правила, служители на КАТ свалиха номерата на 11 автомобила, чиито шофьори са отказали алкохолна проба. Това съобщава "Стандарт" и допълва, че е наложена и първа глоба по новите правила - хиляда лева, на влязъл в забранен участък автомобил. 90 са новите изисквания към шофьорите, влезли в сила от вчера, припоня вестникът.

25 българи са издирвани от Интерпол, пише "24 часа".  Сред тях има деца на спорещи за правата върху тях родители. В първите дни на годината в списъка с издирваните е добавена 21-годишна жена от София, а най-дълго в списъка е мъж, обявен за издирване преди 36 години.

Осем са кандидатите за поста митрополит на Враца, информира "Телеграф". Светия синод обяви вчера техните имена след извънредно заседание. След кончината на досегашния митрополит, Синодът ще насрочи датата за избор на наследника му през февруари.

Българката Люба Лукова, родена в Пловдив, е сред десетте най-добри жени - графици в света, съобщава "Стандарт".  Лукова сега е в Съединените щати, изпълнява поръчки за компании от различни държави. Нейни творби в областта на графичния дизайн могат да се видят в Музея на изкуството в Ню Йорк, допълва изданието.

"Труд" помества пространно интервю със знаменития актьор и кинорежисьор Мел Гибсън, препечатано от сайта "Дедлайн". Гибсън е сред конкуриращите се за тазгодишните награди "Оскар" творци с военната си драма "Възражение по съвест". "Много съм доволен от резултата", споделя той в интервюто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!