Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 26 януари 2017 година

Ято патици по ледения бряг на Дунав радва видинчани.
Снимка: Полина Тодорова

Жълт код е обявен за 27 януари в цялата страна заради ниски температури. Сутринта минималните температури ще са предимно между минус 16° и минус 11°, на места и по-ниски. Максималните също ще остават отрицателни. 

Днес бе последният работен ден на 43-тото Народно събраниеВидин имаше в него 4-ма свои представители- Владимир Тошев от ГЕРБ, Иван Иванов от АБВ, Станислав Анастасов от ДПС и Филип Попов от "БСП Лява България". Познават ли ги видинчани, проверихме в наша анкета.

Михаил Миков бе подкрепен с най-много гласове за водач на листата на БСП във Видиски избирателен район на първата общинска партийна конференция в областта, проведена днес в Грамада, съобщиха от организацията. За включване в кандидат-депутатската листа са гласувани кандидатурите на областния председател на партията Димитър Велков,  общинския съветник д-р Борил Христов, досегашния видински депутат Филип Попов и областния председател на Младежкото обединение в БСП Борис Георгиев.

Драгажните предприятия се обявиха срещу решение на Министерски съвет, с което е увеличена в пъти таксата за добив на инертни материали. Ако решението не се промени, може да се стигне и до гражданско неподчинение и преграждане на река Дунав. Поставени сме в неравностойни условия спрямо фирмите, които добиват материали на сушата, каза Иво Атанасов от Съвета на директорите на "Дунавски драгажен флот Видин".

Глоби за над 330 000 лева наложи Инспекцията по труда в Монтана през миналата година, отчете директорът Димитър Петров. Извършени са 1168 проверки, които са с 80 повече от плануваните.

Леко увеличение на пазара на труда регистрира Бюрото по труда във Враца, като според официалните данни в областта хората без препитание в края на 2016 г. са били 3 466, което е с 28 повече от ноември м. г. 

Започна аварийното изкърпване на огромните дупки, които се показаха след обилния снеговалеж във Враца. Действията са предприети от общинската управа на града, съобщи инж. Стефан Стефанов, главен експерт "Транспорт и улична инфраструктура" към местната управа.

130 000 лева са необходими за ремонт на болницата в Мездра. За да ги осигури, общината смята да кандидатства за съфинансиране.

Общинският съвет в Чупрене прие бюджета на общината за 2017 година. Около 350 000 лева собствени средства са предвидени за благоустрояване на населените места, каза кметът Ваньо Костин. Такса смета запазва размера си, определен преди 10 години. Постъпващите средства са достатъчни общината да поддържа чистотата, каза кметът и добави, че с част от тях ще бъдат закупени 50 нови контейнера.
Общинският съвет в Белоградчик проведе първото си за годината заседание. Разгледани бяха решения, свързани с отчета за дейността на Общински съвет- Белоградчик за 2016 г., както и календарния план за работа на местния парламент за настоящата година.

Пътят от Тополовец до Дреновец не е почистен, сигнализира слушател на Радио ВИДИН. Цветан Цветанов от Брусарци пътувал с автомобила си, когато забелязал коловози от лед. Хората са почистили пред домовете и магазините в Дреновец, каза кметът на община Ружинци и обясни, че вероятно не е разчистено пред къщите, в които не живее никой.

18 души са настанени към момента в Центъра за временно настаняване във видинското село Гомотарци. Това съобщи началникът на отдел "Хора с увреждания и социални услуги" в Дирекция "Социално подпомагане" - Видин Лиляна Николова.

Награждаването на победителите в областния етап от ежегодния Национален конкурс "Пожарникар на годината" се състоя днес във Видин. Победител в подраздел "Ръководен състав" е старши инспектор Филип Филипов, началник на група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)- Видин.

Мариан Бачев и Александър Кадиев излизат днес, 26 януари, на видинска сцена с комедията "Аз, досадникът" по Франсис Вебер. Представлението е нова версия на познатата комедия "Досадникът", каза за Радио ВИДИН актьорът Мариан Бачев.

Кукерите от монтанското село Габровница ще представят Българския Северозапад на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" в края на седмицата в Перник. Кукерската група ще представи атрактивния обичай "Камила", разказа секретарят на местното читалище Таня Тодорова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 30 юли 2024 година

Избират  изпълнител на дейностите по аварийно укрепване на крепостта "Баба Вида".  Укрепването трябва да се извърши по архитектурен и конструктивен проект, обясни началникът на отдел "Устройство на територията" в Община Видин Румен Лилов.  Първата от поредицата срещи, организирани от "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 18:05

Проблеми при техническите прегледи след нови изисквания

Нови изисквания при годишните технически прегледи създават проблеми за собствениците на някои автомобили. От понеделник (22 юли) са в сила нови правила, според които тези пунктове, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация”, няма да могат да работят...

обновено на 30.07.24 в 16:47

Клошари запалиха постройка във Видин, пожарът е овладян

Пожар е горял този следобед в ж.к "Бонония", в района на болницата във Видин. За съседните сгради няма опасност, няма и пострадали хора, каза за Радио Видин гл. инсп. Димчо Горанов , началник на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  "В изоставена клошарска къща са запалени боклуци и се е запалила цялата постройка...

публикувано на 30.07.24 в 16:10

Дърводелската работилница за деца се проведе в Ослен Криводол

Със занимания по дърводелство продължава Лятната школа за деца в читалището на мездренското село Ослен Криводол. Новата седмица  започна в дърводелската работилница на Сергей Цеков.   За заниманието той  беше приготвил дървен материал, който децата оформиха и украсиха с пирограф, превръщайки парчето дърво в красиви дъски за хляб. Освен..

публикувано на 30.07.24 в 15:53

Община Монтана с нови автомобили за социални услуги

Отделят над 100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана. Средствата се осигуряват от актуализацията на капиталовите разходи от държавата 117 000 лева е актуализацията на капиталовите разходи на община Монтана, финансирани от държавата, за първите шест месеца на годината. По-голямата част от тях ще бъдат разпределени за..

публикувано на 30.07.24 в 15:35

Облагородяват градинката пред търговския център във Видин

Градинката пред търговския център във Видин ще бъде облагородена. В пространството ще бъдат оформени фигури с вечнозелени растения и сезонни цветя, като се запази сегашната форма на композицията, каза Владимир Петков - мл. експерт "Техническа инфраструктура и благоустройство" в Община Видин: "Идейният проект предвижда да се засадят вечно зелени..

публикувано на 30.07.24 в 15:23

Над 2 милиона заготовки на кутии за цигари задържаха на Дунав мост 2

Г олямо количество заготовки на кутии за цигари и филтърна хартия за производство на цигари е открито  в тежкотоварен автомобил.   при проверка на Дунав мост 2, съобщават от Агенция  "Митници".  Снощи о коло 02:00 часа в района на ГКПП Дунав мост II – Видин митническите служители са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от..

публикувано на 30.07.24 в 15:19