Раздадоха наградите "Пожарникар на годината" във Видин

Снимка: Радио Видин

Награждаването на победителите в областния етап от ежегодния Национален конкурс "Пожарникар на годината" се състоя днес във ВидинПобедител в подраздел "Ръководен състав" е старши инспектор Филип Филипов, началник на група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)- Видин. Под негово ръководство групата е осъществила множество проверки, при които са констатирани 153 нарушения на противопожарните правила. 

"Ст. инспектор Филипов започва работа в системата на МВР през 2000 г. Отличен професионалист, ръководещ с вещина и авторитет групата в РС ПБЗН-Видин. Инспекторът участва активно в обучения по пожарна безопасност в училища и детски градини, както и в провеждане на занятия по евакуация на ученици, учители и помощен персонал. През 2016 г., ръководената от него група извършила 46 комплексни проверки, 199 контролни проверки и 602 тематични проверки, при което са констатирани 153 нарушения на противопожарните правила", съобщават от областната дирекция на МВР.

Победител в подраздел "Младши изпълнителски състав" е младши инспектор Сашо Петров, водач на специален автомобил II-ра степен и пожарникар, водач на подемнотранспортни машини в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" във видинската пожарна. 


"Той е един от водещите служители, които осъществяват аварийно-спасителни дейности с използване на алпийски техники. През месец август м.г., в екстремни условия взима правилно решение и благодарение на отличната си алпийска подготовка, успява да предотврати опит за самоубийство. Тогава е награден от началника на РС ПБЗН - Видин с „Писмена похвала”, съобщават още от ОДМВР.


Победител в категория "Отличени в националния конкурс "Пожарникар на годината" е Николай Цолов, председател на Управителния съвет на Свободен младежки център Видин, който изказа своето задоволство от съвместната си работа с видинските институции. Под негово ръководство са разработени и одобрени за финансиране два трансгранични проекта, с които ще бъде подпомогната превантивната дейност на структурите на пожарна безопасност и защита на населението във Видинска област.

СнимкаПобедителите бяха наградени на тържествена церемония от комисар Станислав Генчев – директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин, който им връчи грамоти и плакети.

"Предизвикателствата, които стояха пред нашите колеги продължават да стоят и днес на дневен ред. Благодарение на мъжеството им не допуснахме сериозни материални щети. Тази година Комисията не излъчи комплексен победител поради това, че ние считаме, че пожарникарската работа е комплексна и екипна. Решихме да наградим наши колеги, които имат трайни и значителни успехи през годините" - заяви комисар Станислав Генчев.

Старши комисар Янко Янколов, директор на Областната дирекция на МВР Видин, съобщи на днешната церемония за нова съвместна инициатива, която предстои да бъде реализирана между РСПБЗН и видинската полиция: 

"Съвместно със служителите от видинската пожарна ще посещаваме по- малките населени места и ще запознаваме местното население с рисковете от телефонни измами и възникване на пожари в частните имоти."

Победителите в областния етап на конкурса "Пожарникар на годината" бяха излъчени след като комисия разгледа номинациите, оценките и информациите за работата на служителите, постъпили от съответните структури на дирекцията и оцени дейността им по постигнати резултати. 


Ежегодният Национален конкурс „Пожарникар на годината”има за цел да популяризира дейността и да издигне престижа на органите за пожарна безопасност и защита на населението, да стимулира работата на служителите в тях, както и да изведе, покаже и мултиплицира добри практики в областта на пожарогасенето и защитата на населението. Конкурсът се провежда в две категории: І Категория – „Пожарникари на годината”и ІІ Категория – „Отличени в Националния конкурс „Пожарникар на годината”. В категория „Пожарникари на годината”, конкурсът се провежда по комплексни показатели сред държавните служители от основните направления на дейност на ГДПБЗН и има следните раздели: А/ „Пожарникар на годината – комплексен победител”; Б/ „Пожарникари на годината” от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”; В/ „Пожарникари на годината” от направление „Контролна дейност”и Г/ „Пожарникари на годината” от направление „Превенция”.


 

Вижте още

"Паяк" започва да вдига нарушителите във Враца

Репатриращият автомобил , с който ще бъдат вдигани неправилно паркираните автомобили във Враца , вече е на линия и работи, предупреди кметът на Враца Калин Каменов: „Днес ще се правят тестове, а от утре започва вдигането на нарушителите. Скобата се плаща и струва 10 лева, а преместването на наказателния паркинг ще излезе на нарушителите още..

публикувано на 25.09.17 в 14:00

Близо 800 са безработните в Мездренско

Към 31 август 2017 година общият брой на регистрираните безработни в община Мездра е 795 души, с 4 повече от месец юли или 8.39 на сто сочат данните. Най-много са безработните над 12 месеца - 372-ма или 46.8 на сто, следвани от тези до 6 месеца и регистрираните от 6 до 12 месеца. Най - висок, 48.05 на сто, е броят на безработните над 50..

публикувано на 25.09.17 в 12:50

Жена е ударена с брадва в Ружинци, има задържан

Мъж на 28 години от Ружници е задържан късно снощи в полицейския арест за причиняване на телесна повреда , съобщават от полицията във Видин. В 23.15 часа, 43-годишен жител на селото сигнализирал на тел.112, че съпругата му е пострадала при битов инцидент пред дома им. Задържаният нанесъл удар с брадва по главата на 36-годишната жена, допълват от..

публикувано на 25.09.17 в 11:03

Международен театрален фестивал започва в Лом

За десета поредна година Лом е домакин на Международния фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка. Официалното откриване е днес, 25 септември, от 18.00 часа, пред паметника на великия възрожденец.  Театралната програма (виж в галерията) ще открие колективът при НЧ „Христо Ботев 1884 ” гр. Ботевград с пиесата  „Ние сме от..

публикувано на 25.09.17 в 11:00

Започва ремонтът на тунел "Витиня"

От днес започва ремонтът на тръбата за София на тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" и на съоръжението преди тунела, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението на леките автомобили и превозните средства до 10 т ще бъде прехвърлено двупосочно в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември. Задължителният маршрут за МПС над..

публикувано на 25.09.17 в 08:40

Мездренски първокласници ще получат помощ за новата учебна година

Съгласно Закона за държавния бюджет на семейства, чийто средно месечен доход за предходните 12 месеца не надвишава 400 лева и имат записани първокласници се полага еднократна помощ от 250 лева. Целевите средства за деца с трайни увреждания, деца с един родител и деца, настанени при роднини или приемни семейства се отпускат без подоходен тест. В Дирекция..

публикувано на 25.09.17 в 08:20