Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Булевард "Васил Левски" във Варна вече е отворен за движение след авария на водопровод

| обновено на 28.01.17 в 19:36
Снимка: БГНЕС
Мащабна ВиК авария на водопровода "Варна-Златни пясъци" доведе до наводняване на бул. "Васил Левски" във Варна и отцепване на движението в района. 
Булевард "Васил Левски"  вече е отворен за движение, подлезът в района  е отводнен и почистен от наносите. Мащабната авария на магистралния водопровод във Варна е на същото място както и през 2011-та година, съобщиха от ВиК-дружеството.

Аварията е станала около 12.30 ч. Екипи на ВиК-Варна работят по ремонта на аварирала 8-метрова тръба с диаметър 800 см, предизвикала за минути наводняването на подлеза и булеварда. Жителите на района имат вода, осигурена по алтернативното трасе на стария водопровод. Вероятно до 5-6 часа аварията ще бъде отстранена, но заради повторението на ситуацията се предполага, че причината може да е от свлачищни процеси. 


Аналогична авария през 2011 г. застраши живота на хора в автобус, преминаващ през подлеза. Този път не е имало автомобили или автобуси, които да минават. Движението е било отбито навреме с екипи на полицията.

По-рано заместник-кметът по инфраструктура на общината Христо Иванов заяви, че има обходен маршрут и е осигурено алтернативно водоснабдяване.

ВиК-Варна са предприели незабавни действия. Водата е спряна. След малко ще дойде съответната техника, за да отводним по най-бързия начин подлеза и да се изчисти булеварда.

От В и К-Варна уверяват, че водоснабдяването в квартал "Чайка", както и в целия район до аварията няма да бъде нарушено, тъй като вода ще бъде пусната по стария водопровод.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!