Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Плевен ще подпомага дейността на Младежкия общински парламент

Снимка: БГНЕС

Община Плевен отпуска средства за дейността на Младежкия общински парламент. До 10 хиляди лева от бюджета ще получат младите хора за реализиране на техни инициативи през годината
Децата от Младежкия общински парламент са много  активни, представиха и амбициозен план за прояви за 2017 година, каза председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той уточни, че не става дума за 100 процента финансиране на дейността им, а само за подпомагане. Младите хора са амбицирани да участват активно в обществения живот, каза Теменуга Георгиева, която е зам.-председател на Младежкия общински парламент, допълвайки: Инициатори сме на благотворителни прояви, искаме да сме граждански ангажирани:
Защото много възрастни мислят, че ние не се интересуваме от мястото, където живеем. Ние искаме да променим това -  да покажем, че Плевен е един много хубав град, с много ентусиазирани хора. Предстои ни сега да направим дискусия за българските ценности, които се променят във времето. Лично виждам, че има много желаещи да се присъединят към нас. Аз се радвам, че нашите инициативи имат такъв отзвук сред хората.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!