Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души от Гоце Делчев са задържани заради побой над момче от дом за деца

14-годишно момче от Дома за деца, лишени от родителска грижа в Гоце Делчев, е било жестоко пребито. Полицията е задържала двама мъже, съпричастни към престъплението.

Инцидентът е станал в петък вечерта, когато непълнолетният Захари напуснал социалния дом. На улицата го пресрещнал мъж, вероятно негов познат, който го качил в автомобил и го отвел в местност над града. Там 39-годишен бизнесмен му нанесъл тежък побой с мотив, че е откраднал пари от кафе-автоматите му, като счупва и двете му ръце. Момчето се върнало в дома, където разказало за случилото се на възпитателката. Захари е настанен за лечение в болница, а двамата извършители са задържани в полицията. По разпореждане на прокуратурата, по случая е започнало разследване.

Момчето има редица противообществени прояви, свързани с кражби и употреба на наркотици. Отношенията в семейството му също са сложни, признава директорът на дома Константин Ендрев:

Жестоко. Това не е начинът! В никакъв случай насилие! Ще разговаряме с майката и с отдел "Закрила на детето", с психолога на дома, за да се вземе най-правилното решение за детето

Според Ендрев най- добре е след лечението момчето да остане на постоянна грижа в дома, където имал добро поведение:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!