Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново километрична опашка от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево"

Снимка: Булфото

Колона от ТИР-ове се образува отново тази сутрин на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката е дълга около 4 километра. От понеделник тя е намаляла с 14 километра. Движението към Турция беше възстановено след полунощ. Пунктът "Капъкуле" на турска територия спря да работи за няколко часа заради проблем в системата.

Шофьорите продължават да изчакват почти по цяло денонощие и недоволстват:

В средата на седмицата управия няма и винаги е така. На връщане даже е по-лошо. На връщане съм чакал по два дена и две нощи. Няма спане, не може да спазваме карти, плащаме глоби.

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с недоволните шофьори и с ръководството на пункта. Те обсъдиха някои от проблемите, които трябва да се решат:

Опашката в понеделник беше близо 18 километра, сега е 4. Сигурно знаете, че има проблеми с турската страна, които са спирали работа и снощи, и онази вечер, но имам уверението, че митническите служители са работили максимално напрегнато, максимално интензивно за това камионите да бъдат обработвани възможно най-бързо.

Решението ще дойде с построяването на нов паркинг, но за това трябва време, подчерта Манолова, тъй като първо трябва да се направи проект, след което да се намери и финансиране. Трябва да се извърши и отчуждаване на имоти по границата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Мая Манолова

Омбудсманът настоява АПИ да изгради паркинг за тежкотоварни автомобили на "Капитан Андреево"

Омбудсманът Мая Манолова днес отново ще посети граничния пункт "Капитан Андреево", където от миналата седмица се образуват километрични опашки от чакащи ТИР-ове.  Тя ще настоява Пътната агенция да изгради модерен паркинг на наша територия, където..

публикувано на 09.02.17 в 08:37