Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветелин Кънчев: БСП разглежда коалиционните си партньори като крепостни селяни

Снимка: БГНЕС

Досегашни партньори на БСП, които не бяха включени в новата коалиция "БСП за България", обвиниха ръководството на социалистическата партия във високомерие и в опит да разедини лявото пространство:

Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев:
БСП коалиционните партньори ги разглежда като крепостни селяни. Не само че на доста места спечелихме сериозни мандати на общинските избори, но благодарение на тези спечелени места спряхме в две сериозни общини кранчетата на фирмите на новия господар на "Позитано". Другият голям грях е, че спечелихме няколко много сериозни предизборни битки срещу ДПС.
БСП взе решение за промени в коалиционния формат, с който да се яви на предстоящите избори на 26 март, на конгрес преди седмица. Аргументът на председателя на партията Корнелия Нинова беше, че досегашната коалиция "БСП лява България" е изчерпала възможностите си за електорално влияние. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Партии от „БСП лява България”: Високомерието на БСП за пореден път разединява левицата и я обрича на неуспех

Партии от Коалиция „БСП лява България” днес дават пресконференция на тема „Как високомерието на БСП за пореден път разединява левицата и я обрича на неуспех“. Повод е последното решение на БСП за промяна на партньорите, с които ще се яви на избори..

публикувано на 10.02.17 в 10:02