Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва обследване на тунелите по автомагистрала "Струма"

Снимка: БГНЕС

Специализираното звено за инспекция към Агенция "Пътна инфраструктура" започва обследване на тунелите по автомагистрала "Струма" и главен път Е-79 от Благоевград до Кулата.

Инспекциите на съоръженията по трансевропейските пътища ще продължат през целия ден в отрязъка до 17 часа, като е въведена временна организация на движението. По време на проверката на тунелите край Дупница и Кочериново последователно в двете тръби ще бъде ограничено преминаването по лентата за изпреварване, както и скоростта, но движението няма да бъде спирано. 

При инспектирането на тунелите край село Железница и в Кресненското дефиле ще се използват обходни маршрути по старите пътища. 

Специално ще бъде проверен и тунелът на граничен пункт "Илинден-Екзохи", който е в трикилометровата зона за контрол и в българската част на съоръжението свети само една лампа, показа преди седмица репортерската ни проверка. В другите два тунела по главен път Е-79 осветителните тела също аварират често.

В обследването на състоянието и безопасността на съоръженията освен експерти на АПИ участват и специалисти от министерствата на транспорта и вътрешните работи, и от УАСГ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!