Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дядо и баба са задържани в Кърджали за побой над учителка

Снимка: архив

Учителка от Кърджали е била удряна от възрастна двойка съпрузи. Инцидентът е станал в четвъртък по обед в местно училище. 

Според полицейския бюлетин, двамата съпрузи отишли в училището да приберат внуците си и в коридора безпричинно ударили преподавателка. Мъжът и жената напуснали сградата и малко по-късно били открити от полицията.

По информация на "Хоризонт", началото на инцидента е в един от четвъртите класове в час по английски език. Ученичка поискала да излезе от стаята, но учителят не й разрешил. Въпреки това момичето напуснало, като се заканило да доведе в училището свои роднини. Поливин час по-късно в сградата нахлули бабата, дядото и майката на детето и на висок глас търсили обяснение за поведението на преподавателя. От една от стаите излязла помощник-директорката и ги попитала защо викат. Тогава бабата се нахвърлила върху жената и я ударила в лицето.

Инцидентът се разиграва по обяд в основното училище "Пейо Крачолов Яворов" в квартал "Боровец" в Кърджали, населен с едно от местните малцинства. Ударената учителка е видимо добре, разказаха нейни колеги. Според тях, това не е първият подобен случай. Такива инциденти е имало и миналата, и по-миналата година, а учителите ги определят като характерни за по-темпераментните семейства.

Бабата и дядото, които са на 43 и 44 години, са задържани в Районното полицейско управление и срещу тях се води проверка за хулиганство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!