Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха труп в хотелска стая в Берковица

Снимка: Радио ВИДИН

Труп на мъж от врачанското село Згориград е открит в хотел в Берковица. Сигналът е подаден на тел. 112 вчера, 26 март, следобед. Тялото е намерено в стая на хотел-ресторант "Воденицата". Видими следи от насилие не са открити. Трупът е изпратен за аутопсия в монтанската болница. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинският куклен театър с участие в международен фестивал

Държавен куклен театър – Видин отново е част от програмата на Летен международен куклен фестивал на открито „Дни на куклите“ в морската градина на Бургас, съобщават от културната институция. Той ще представи спектакъла „Червената шапчица“ на 5 август от 18:30 ч. и на 8 август от 19:30 ч. на откритата сцена „Охлюва“. Драматизацията и режисурата са..

публикувано на 02.08.24 в 11:46

Газова бутилка подпали апартамент във Видин

Газова бутилка е предизвикала пожар в апартамент в ж.к „Вида“ в областния град, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Сигнал е получен преди обед вчера.  Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Огънят унищожил около 10 кв.м дограма, две печки, хладилник и електрическа скара. Жилището било спасено...

публикувано на 02.08.24 в 11:07

Берачи на боровинки откриха скелет на човек край Берковица

Скелет на човек са открили берачи на боровинки  в местността "Конярски кладенец" в землището на гр. Берковица.  След подаден сигнал е  сформирана група, която е извършила оглед. Установен е скелет на човек с неустановена самоличност, без документи за самоличност, в напълно разложено състояние, със разкъсани дрехи върху него и бели маратонки на..

публикувано на 02.08.24 в 10:04

Задържаха четири жени заради побой над врачанка

Четири жени са задържани заради побой над врачанка, съобщават от ОД на МВР-Враца. Пострадалата е настанена в болницата във Враца с опасност за живота.  В обедните часове на 1 август  на тел.112 е получено съобщение от дежурен лекар в ЦСМП – Враца, който е заявил, че при тях е приета 23- годишна жена от Враца с разкъсвания на далака. При проведения..

публикувано на 02.08.24 в 09:56

С молебен отбелязват 10-ата годишнина от опустошителното наводнение в Мизия

В Мизия с молебен, отслужен от врачанския митрополит Григорий - ще бъде отбелязана 10-ата годишнина от опустошителното наводнение в града и съседното село Крушовица.  След молебена ще бъде раздаден курбан, подготвен от общинската управа. Още на следващата година след бедствието в Мизия, на 2 август в местния храм се събират за молитва..

публикувано на 02.08.24 в 07:50

Снимката на 01 август 2024 година

Болницата в Монтана вече може да приема хеликоптер за извършване на медицински транспорт по въздух. Лечебното заведение получи сертификат и е включено в системата за спешна медицинска помощ по въздух в България. 160 000 лева бяха отпуснати от здравното министерство за направата на площадката ,  Лозарският сектор е недоволен от нови изисквания за..

публикувано на 01.08.24 в 18:10

Лозарският сектор недоволен от нови изисквания за деклариране на гроздето

Лозари и винари от цялата страна са в протестна готовност заради нови изисквания в наредба на министерството на финансите. Вчера в Поморие представители на сектора протестираха с трактори и товарни камиони.  Според промените, лозарите се задължават да претеглят събраното грозде още в лозовите масиви, а след това в реално време да подават..

публикувано на 01.08.24 в 16:03