Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън отмени визитата си в Москва заради химическата атака в Сирия

Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският външен министър Борис Джонсън отложи посещението си в Москва заради химическото нападение в Сирия.

Джонсън, който трябваше да пътува в понеделник, заяви, че ситуацията се е променила фундаметалнo и че негов приоритет е да продължава да контактува с американците за оказването на международна подкрепа за примирие в страната. Той допълни, че британското правителство е призовало Русия да направи всичко възможно за намиране на политическо решение в Сирия.

Ние осъждаме Русия за това, че продължава да защитава режима на Башар Асад, изтъкна британският външен министър.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън ще посети Москва, както бе планирано, след срещата на страните от Г-7 на 10 и 11 април. Вестник "Индипендънт" пише, че Лондон и Вашингтон са се договорили, че докато Рекс Тилърсън се среща с руския си колега Сергей Лавров, Борис Джонсън ще опитва да събере подкрепа сред страните от Г-7 за осъждане на руските действия в Сирия преди срещата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нова въздушна атака в Сирия

Неидентифицирани самолети са нанесли днес нов удар по град Хан Шейхун, в който в началото на седмица бе извършена предполагаема химическа атака, отнела живота на 87 души и ранила стотици хора, предадоха Асошиейтед прес и ДПА. Според сирийския Център за..

публикувано на 08.04.17 в 13:03
Бинали Йълдъръм

Турция настоява за зони на сигурност в Сирия

Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да подкрепят създаването на безопасни зони в Сирия. Това стана ясно след телефонния му разговор с американския вицепрезидент Майк Пенс , съобщава в. „Милиет“. Ние очакваме създаването на безопасни зони в..

публикувано на 08.04.17 в 12:14
Съвет за сигурност на ООН

САЩ защитиха пред Съвета за сигурност въздушния удар в Сирия

САЩ настояват, че нападението в Сирия в петък сутрин е било оправдано. Американският посланик в ООН Ники Хейли заяви по време на извънредното заседание на Съвета за сигурност, че е в съществения интерес на САЩ] да се спре използването и..

обновено на 08.04.17 в 09:22
Урсула фон дер Лайен

Германия оттегля разузнавателни самолети "Торнадо" от Сирия

Германските разузнавателни самолети "Торнадо" повече няма да помагат за удари на САЩ в Сирия, заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен , цитирана от ДПА. Германските самолети са имали ясно определена роля в международната..

публикувано на 08.04.17 в 07:53

Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно заради американските удари срещу Сирия

Русия нарече "агресия" ракетните удари на Съединените щати срещу Сирия. И обвини Вашингтон, че помага за укрепването на тероризма. Руският заместник-посланик в ООН Владимир Сафронков заяви пред Съвета за сигурност, че администрацията на президента..

обновено на 07.04.17 в 21:16