Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три коли бяха опожарени в Плевен

Снимка: Жоро Александров

Три автомобила горяха през нощта в Плевен. Напълно унищожена е едната кола, която е с габровска регистрация. Прокуратурата образува досъдебно производство за палеж срещу неизвестен извършител.

Експертизата ще установи причината за пожара на улица "Цар Самуил", при който напълно е изгорял един автомобил. На останалите два са нанесени щети. Собственикът на изгорелия автомобил не е познат на полицията.

Говорителят на прокуратурата Рени Кирилова уточни:

Единият автомобил е изгорял напълно, а двата автомобила, които са паркирани до него, са частично изгорели. Образувано е досъдебно производство за палеж. Мисля, че едната е с габровска регистрация, а другите със софийска. Срещу неизвестен извършител се води разследването

По-рано днес полицията в София задържа двама мъже за палежите на микробуси в квартал "Обеля". По информация на "Хоризонт" единият от арестуваните е известен на полицията, излязъл е наскоро от затвора. Той е познат с прякора Сълзичката и има множество криминални регистрации. Ще се проверява дали арестуваните имат нещо общо със зачестилите в последно време случаи на опожаряване на коли в София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!