Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът нарече укриването на информация за водата в Хасково проява на "синдрома Чернобил"

От следващата седмица започват консултациите с парламентарно представените партии и коалиции

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев критикува укриването на информация за радиоактивната вода в Хасково и нарече това "синдрома Чернобил".

Служебното правителство е действало адекватно за кризата с водата в Хасково, каза президентът: 
Правят се всички възможни усилия да се ограничи това въздействие, да се намерят технически решения. Информация, крита от хората. За мен това е повторение на "синдрома Чернобил". Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск здравето на хората. Това е недопустимо.
Според държавния глава оградата на българо-турската граница ще бъде завършена в срок, но предстои проверка на плащанията към фирмите-изпълнители. Изпълнението на оградата по българо-турската граница се е заплащало на двойни цени: 
Има и редица смущаващи факти. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова ограда, а оградата е едноредна. Аз ще държа да бъде изяснена истината, уточни държавният глава.

Президентът Румен Радев обяви, че от следващата седмица започват консултациите с парламентарно представените партии и коалиции. Той уточни, че в понеделник ще разговаря с Обединените патриоти, ДПС и "Воля":
Във вторник са с останалите две и последната консултация ще бъде с парламентарната група на партия ГЕРБ и тогава ще уточним точното време на връчване на мандат.
По-рано заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще бъде подписано в началото на следващата седмица. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Илко Семерджиев: В момента няма здравен риск за хората в районите със завишен уран във водата

Министърът на здравеопазването Илко Семерджиев увери, че в момента няма здравен риск за хората в районите с превишено количество на уран в питейната вода. Семерджиев очаква днес доклад от Националния център по радиология и радиационна..

обновено на 21.04.17 в 12:09

Огнян Герджиков: Освобождаването на областни управители не е нещо ново

Премиерът Огнян Герджиков отрече да е бил подлаган на натиск за уволнения или назначения. Пред Народното събрание той заяви, че преди изборите не е разговарял нито веднъж с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов , докато след вота е имал няколко..

обновено на 21.04.17 в 15:14
Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев притеснен от грешките, допуснати от Румен Радев през последните месеци

Президентът от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев критикува част от работата на наследника си Румен Радев и назначения от него служебен кабинет. Той каза, че подкрепя Радев, защото иска институцията да успее, но е притеснен от грешките, допуснати от..

публикувано на 21.04.17 в 14:05

ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписват коалиционното споразумение до дни

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще бъде подписано още в началото на следващата седмица. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов : В момента всеки един се запознава с текстовете, които трябва да..

публикувано на 21.04.17 в 12:00