Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нивото на водата в Хасково пада заради спрените помпени станции

Снимка: БНР
В Хасково нивото на водата пада заради спрените помпени станции 1 и 2 и се очертава ограничителен режим на водоподаване. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че ще поиска от новото правителство спешно два милиона лева за нови сондажи.

Заради завишените стойности на Уран бяха изключени помпените станции 1 и 2. От тях във водопроводната мрежа влизаха по сто литра в секунда. Нивото на водата, което е в северната част на Хасково, спада с по 40 сантиметра дневно. Тези данни сочат, че вода има само за една седмица, а след това ще бъде наложен и режим.

Хората все още са обезпокоени за качеството на водата, но приемат ограниченията във водоподаването само, ако ще бъде окончателно решен проблемът.

Да я няма тази паника у хората, но нека да бъдат коректни в информацията, която дават. Не ми се струва редно да има режим на водата, но ако това ще бъде спасение за проблема с урана, предпочитам да има, казава една от жителките на града.

Спешни мерки предложи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който ще поиска от Министерския съвет да бъдат отпуснати два милиона лева за изграждане на нови сондажи в Хасково.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!